Prioritering og Selvtillid: Føl dig selvsikker på dine valg

Du kan bruge oceaner af din tid på at vælge, hvad du skal og hvordan du ønsker at bruge din energi. Men alt for ofte, bruger du en masser tid på at beslutte dig, og ender alligevel med at skifte mening i sidste øjeblik, tvivle på din beslutning eller ikke få gjort det, som du har besluttet, at du vil gøre - alt sammen fordi du ikke er helt sikker på, om det nu er det rigtige du har valgt.

Selvtillid og prioritering går hånd i hånd, og selvtillid er heldigvis ikke noget vi er født noget med eller uden, det er noget vi kan lære, at bygge inden i os selv.

Og det er faktisk en win-win, for når du lære at undgå tvivl og usikkerhed i din prioritering, så opbygger du tillid til egne evner og selvaccept, som igen giver dig en sikkerhed i, at du har valgt rigtigt

At lære at prioritere behøver ikke være stort og besværligt, det eneste det kræver er din vilje til at reflektere over dine valg, så du kan være tryg ved din priotering.

Så lad os lige stoppe med at gøre prioritering svært - og du kan faktisk komme i mål ved at reflektere over disse 3 ting.

Vilje vs. Arbejde

Spørg dig selv, på en skala fra 1 til 10, hvor meget vil jeg så det her? (1 = lidt, 10 = meget)

Spørg også dig selv, på en skala fra 1-10, hvor meget arbejde kræver det? (1 = lidt, 10 = meget)

Intet er gratis her i livet, men det er meget forskelligt, hvor meget det kræver af os. Det er vigtigt at sætte disse to parametre i spil overfor hinanden, da vi dels vil have en tendens til, at fravælge noget fordi det kræver for meget arbejde, men også vælge noget og ikke indse, hvor meget arbejde det rent faktisk kræver.

Jeg tror ikke på, at vi skal fravælge noget grundet mængden af arbejde, men vi skal være realistiske omkring, hvor meget det kræver af os og ligge en fornuftig plan med en realistisk tidshorisont, der også tager højde for vores overskud og energiforbrug på de enkelte opgaver.

Alternativ og bounce når du tager valg

Spørg dig selv, hvad er alternativet, hvis jeg ikke prioritere det her, og kan det have negative side effekter på sigt (bounce).

Eksempel: Jeg vil gerne prioritere at holde mig selv i form. Alternativet vil være, at jeg ikke holder mig selv i form, og de potentielle bounce effekter kan være øget vægt, dårligt selvværd, livsstilssygdomme.

Spørgsmålet er nu. Er jeg villig til at tage konsekvensen af ikke at prioritere det? For vi skal være obs på, at det er alternativet vi får, hvis vi ikke er villige til at ligge arbejdet, som vores prioritering kræver.

Vil du gerne arbejde i dybden med dine prioriteringer? Som livscoach kan jeg hjælpe, og jeg vil gerne invitere dig til en afklaringssamtale.

Forrige
Forrige

Tips til at maksimere din fritid: Planlægning, prioritering og balance

Næste
Næste

Prioritering af fritidsaktiviteter